Interflora
Interflora Interflora Danmark Stjerner og anmeldelser
Bestil Blomster
Euroflorist
Euroflorist Euroflorist Danmark Stjerner og anmeldelser
Bestil Blomster

Hvad er betydningen af blomsternes farve?

Hvad er betydningen af blomsternes farve?

Betydningen af blomsterfarver, og hvordan blomster påvirker vores følelser!

Blomster har altid været et yndet emne for malere og digtere. Man siger, at skønhed ikke kun ligger i beskuerens øjne, men at den også findes i naturen, hvor hver blomstertype har sit eget budskab og sin egen betydning.  De mest almindelige betydninger af blomsterfarver:

Rød: kærlighed, forførelse, lidenskab, begær, begær, lyst, røde roser sendes ofte for at udtrykke hengivenhed.

Hvid: renhed, kyskhed, uskyld, uskyld, sødme. Hvide blomster som roser og liljer bliver ofte præsenteret ved bryllupper for at udtrykke en følelse af enhed og lykke. Hvid syren symboliserer uskyld, mens forglemmigej symboliserer ægte venskab og evige minder.

Gul: glæde, venskab, glæde. Gule tusindfryd symboliserer venskab og glæde. Vær opmærksom på, at gul også forbindes med utroskab.

Lilla: mystik og åndelighed (lilla), royalty (amarant), visdom (lavendel). Lilla repræsenterer fantasi, mens lavendel er synonymt med raffinement. Amarant var symbolet på udødelighed i det antikke Grækenland, da den aldrig visnede, når den blev vævet til en krans.

Blå: fred, ro, ro, tillid. Blå blomster eller blomster med blå kanter er et symbol på tro, loyalitet og fred. F.eks. betyder forglemmigej 'glem ikke mig', mens kornblomster er synonymt med pålidelighed. Hyacinter udtrykker beklagelse, mens violer symboliserer beskedenhed. Blå blomsterbuketter er populære i Storbritannien i forbindelse med forlovelser.

Orange: energi, entusiasme, varme. Iris giver en følelse af friskhed og vitalitet, mens ananas-guava bruges til stimulering og kraft.

Grøn: frugtbarhed, held. Grønne blomster som geranium eller basilikum er forbundet med vækst, harmoni, sundhed eller frugtbarhed.

Brun: stabilitet, træthed, apati. Det er klart, at brun ikke er en anbefalet farve, undtagen om efteråret.

Lyserød: Lyserøde blomster som nelliker, roser og sukkerærter symboliserer ynde eller beundring. De kan også være tegn på taknemmelighed eller undskyldning.

Ud over deres farver har blomsterne forskellige betydninger afhængigt af deres kronblades form. For eksempel betyder tulipaner med snoede kronblade 'du gør mig skør'. Omvendt symboliserer åbne tulipaner begyndelsen på en romance. I dette tilfælde er lyserøde tulipaner tegn på uskyld, mens mørkerøde tulipaner repræsenterer begær eller lidenskabelig kærlighed.

Nellikebuketter med buede kanter repræsenterer flirt, mens fløjlsblå nelliker repræsenterer mod. Hvis kanterne er fint savtakkede, er det et tegn på, at man 'bare er venner'.

Interflora
Interflora Interflora Danmark Stjerner og anmeldelser
Bestil Blomster
Euroflorist
Euroflorist Euroflorist Danmark Stjerner og anmeldelser
Bestil Blomster
Hvilke blomster skal du give til mors dag? Hvilke blomster skal du give til mors dag? Datoen for Mors dag i 2022 (og 2023 og 2024) Datoen for Mors dag i 2022 (og 2023 og 2024) Hvad er datoen for Valentinsdag i år? Hvad er datoen for Valentinsdag i år?

Alle artikler