Interflora
Interflora Interflora Danmark Stjerner og anmeldelser
Bestil Blomster
Euroflorist
Euroflorist Euroflorist Danmark Stjerner og anmeldelser
Bestil Blomster

Hvilke blomster skal man give til en begravelse?

Hvilke blomster skal man give til en begravelse?

Nogle gange er der spørgsmål, der ikke er lette at besvare. Spørgsmålet om valg af blomster til en begravelse er et af de spørgsmål, der ikke har et 'indlysende' svar.

Der er mange faktorer, der spiller ind på valget af passende begravelsesblomster, herunder den afdødes alder og køn, religiøse tilhørsforhold, kulturel baggrund, familiens præferencer og traditioner, årstiden og antallet af mennesker, der skal æres ved begravelsen, som kan påvirke din beslutning.

Generelt er der to typer begravelser, en besøgsbegravelse, hvor venner og familie samles enten på et bedemandsfirma eller et andet sted, inden de bliver ført til deres sidste hvilested, og en begravelsesgudstjeneste, der finder sted i en kirke (eller et andet sted for tilbedelse) eller på en kirkegård.

Valget af blomster til en bisættelse er noget mere begrænset end valget af blomster til begravelsesgudstjenesten. Blomsterne skal formidle de rette budskaber til begge typer af tjenester, men som nævnt ovenfor har hver situation sine egne særlige faktorer, der skal tages i betragtning, når man vælger det rigtige arrangement.

Begravelser og andre mindehøjtideligheder ærer og fejrer en person, vi har mistet, og vores blomstergave kan spille en vigtig rolle i den måde, vi udtrykker os på over for familie og venner, der samles for at dele deres minder og sorg.

For at vide, hvilket budskab du sender med din gave, skal du spørge dig selv: 'Hvad er det, jeg prøver at opnå?' Sørg for at forstå dit formål, før du bestiller online eller hos en blomsterhandler.

Hvis du vil hylde den afdøde, men du ved, at han eller hun ikke kunne lide nelliker eller liljer, skal du ikke sende disse blomster af respekt for den afdøde. Hvis sammenkomsten er mere formel end normalt, vil det være hensigtsmæssigt at forudbestille smagfulde begravelsesblomster online, så din ordre ankommer frisk og til tiden.

På den anden side er det måske ikke nødvendigt, hvis der ikke er besøg før gudstjenesten, og vennerne kan komme til kirken eller kirkegården under eller efter gudstjenesten, hvis der ikke er besøg før gudstjenesten. På den måde kan du dog sikre, at din gave ikke ved en fejltagelse går til et andet familiemedlem.

Hvordan vælger jeg begravelsesblomster? Når du skal vælge blomster til en begravelse med besøg, skal du huske på, at selv om én farve kan være fremherskende, er det bedst at vælge en anden farve blomst for hver deltager i begravelsen.

Hvis du f.eks. sender en mørkerød nellike til ære for en søn eller datter, kan du sende en blomst i en anden farve til ægtefællen og en anden til den afdødes forældre. Den samme regel gælder for at sende begravelsesblomster til ældre mennesker af etnisk oprindelse, som kan have været gift mere end én gang.
I denne situation er det ofte hensigtsmæssigt at sende to eller tre forskellige farver blomster: en farve for hvert bryllup.
Et besøgsarrangement kan udformes i enhver stil, der formidler dit budskab, herunder en helt hvid spray med hvide liljer, en lyserød og grøn kistepude eller en traditionel 'T'-spray af roser.

Selv om du ofte kan sende et helt hvidt blomsterarrangement til begravelsen, er det måske ikke det bedste valg, hvis begravelsen finder sted i en kirke, hvor du skal have hvide eller sorte sko på. Hvis det er blevet besluttet, at der skal være noget farve i dine arrangementer, kan blomster som liljer og nelliker hjælpe dig med at vælge blomster til din begravelse.

Disse klassiske valg ville endda være passende til en katolsk messe, da de både er traditionelle og universelt accepterede som passende blomstervalg til begravelser.

Hvis du er i tvivl, kan du med hjælp fra online blomsterhandlere i deres sektion 'sorgblomster' eller med råd fra din blomsterhandler sikre dig, at du ikke begår en fejl.

Interflora
Interflora Interflora Danmark Stjerner og anmeldelser
Bestil Blomster
Euroflorist
Euroflorist Euroflorist Danmark Stjerner og anmeldelser
Bestil Blomster
Hvilke blomster skal du give til mors dag? Hvilke blomster skal du give til mors dag? Datoen for Mors dag i 2022 (og 2023 og 2024) Datoen for Mors dag i 2022 (og 2023 og 2024) Hvad er datoen for Valentinsdag i år? Hvad er datoen for Valentinsdag i år?

Alle artikler