Interflora
Interflora Interflora Danmark Stjerner og anmeldelser
Bestil Blomster
Euroflorist
Euroflorist Euroflorist Danmark Stjerner og anmeldelser
Bestil Blomster

Hvordan fejres Valentinsdag rundt om i verden?

Hvordan fejres Valentinsdag rundt om i verden?

Valentinsdag fejres den 14. februar hvert år. Det er den dag, hvor kærligheden fejres næsten over hele verden. På denne dag udtrykker folk deres følelser af hengivenhed over for andre ved at give dem kort, gaver eller blomster, ofte under en romantisk middag. Lad os se, hvordan det gøres i nogle lande!

I Kina kaldes den 14. februar for 'Qi Xi Festival', som betyder '7. nat' (7. aften). Legenden fortæller, at syv feer på denne aften kommer ned med ferskner for at hjælpe elskere med at leve længere. Ferskner siges at have afrodisiakum, så folk får ferskner og chokolade sammen for at spise på denne aften.

I USA fejres Valentinsdag meget højt, men i modsætning til Frankrig er denne dag ikke kun for elskende, men for alle, vi elsker. Amerikanerne fejrer Valentinsdag ved at give kort, slik og middag til deres elskede og ægtefæller. De sender også lykønskningskort til venner og familiemedlemmer, som ikke er i et forhold!

I Japan giver kvinder den 14. februar gaver til mænd! Chokoladekassen er den mest almindelige gave, og en måned senere er rollerne omvendt: den 14. marts er det mændene, der giver deres partner en gave.

I Brasilien fejres dagen for de elskende den 12. juni med farverige gadeparader. 

Italienerne ser frem til den 14. februar, fordi den falder sammen med afslutningen på karnevalssæsonen. Italienerne giver hinanden slik, såsom chokolade og panettone (en traditionel kage), men også blomster eller smykker, fordi det er sødt at være forelsket!

Den 14. februar fejres i Storbritannien med blomster, kager og kort til de kære. Briterne giver blomster til deres partner som et symbol på hengivenhed og chokolade som et tegn på påskønnelse.

I Portugal kaldes den 14. februar 'Dia dos Namorados' (dagen for de elskende). Roser er den mest populære blomst, der gives på denne dag. Andre populære gaver er parfume eller smykker. Gaver kan udveksles indtil midnat på Valentinsdag, hvorefter det bliver en 'normal' dag. 

Den 14. februar er Valentinsdag i Frankrig, selv om Sankt Valentin aldrig officielt blev kanoniseret som helgen af kirken! På denne dag sender folk ofte kærlighedsbreve og kort, udveksler blomster og chokolade og fejrer det med en romantisk middag.

I Norge giver par hinanden slikhjerter med hemmelige beskeder den 14. februar. Ordene er bl.a. 'Vær min', 'Kram mig', 'Kys mig' osv. Disse beskeder er små påmindelser om den tid, hvor parret blev født. Disse beskeder er små påmindelser om den betydning, de tillægger hinanden!

I Spanien udveksler par kort og gaver den 14. februar i forbindelse med 'Los enamorados' (de forelskedes dag). Par og elskende går ud til middag og køber små gaver til hinanden som i mange andre lande.

På denne dag bærer enlige svenskere, der søger kærlighed, en rose på deres skjorte. Det siges, at den person, der bærer den sidste rose, er bestemt til at være alene for evigt!

I Danmark er Valentinsdag en meget romantisk højtid! Par fejrer deres kærlighed ved at sende balloner med håndskrevne beskeder indeni. Desuden udveksler de kort og slik eller blomster. De tager også ud for at nyde et romantisk måltid sammen på en god restaurant!

På Valentinsdag i Tyskland er det skik og brug for unge kvinder at dekorere deres lejligheder med røde hjerter, før en mand kommer ind. På denne måde er ingen i tvivl om, hvor hans hjerte er! I nogle regioner besøger manden sin kæreste og giver hende en rose, mens kvinden giver hende et lille digt. Bagefter nyder de to en lækker middag sammen!

Polakkerne fejrer Valentinsdag den 14. februar, ligesom i andre lande. Polakkerne har dog også en særlig tradition for at fejre 'Karnawałowa Nina' (karnevalsnina). Under denne ceremoni kaster mænd små gaver til unge kvinder, og den kvinde, der fanger flest gaver, bliver Carnival Nina!

I Rumænien er der en tradition, der hedder Martisor (forårsblomstgave). Under denne ceremoni sender mænd blomster og gaver til familiemedlemmer og venner.

Du vil bemærke store ligheder i den måde, som Valentinsdag fejres rundt om i verden!

Glædelig Valentinsdag til alle elskende.

Interflora
Interflora Interflora Danmark Stjerner og anmeldelser
Bestil Blomster
Euroflorist
Euroflorist Euroflorist Danmark Stjerner og anmeldelser
Bestil Blomster
Hvilke blomster skal du give til mors dag? Hvilke blomster skal du give til mors dag? Datoen for Mors dag i 2022 (og 2023 og 2024) Datoen for Mors dag i 2022 (og 2023 og 2024) Hvad er datoen for Valentinsdag i år? Hvad er datoen for Valentinsdag i år?

Alle artikler